Teater og film

TEATER

Beruset - en miniopera komponeret af Birgitte Alsted til tekst af Ulla Koppel
får premiere i foråret 2017 i Salonen, Østerbrogade 202 i København. Nærmere herom, når premieredatoen er fastlagt.

*

Three Sisters who are not Sisters - Gertrud Steins libretto opsættes som teater i Malmø i et samarbejde mellem teater mutation og studerende fra StDH/Stockholms Konstnärlige Högskola og Teaterhøjskolen i Helsingfors. Teksten opføres i en nyoversættelse af Annika Nyman og Paul Kraus. 

Onsdag den 19. april samt fredag og lørdag den 21. og 22. april kl. 19 på INKONST, Bergsgatan 29 i Malmø (billetsalg og bar åbner 18:30)
Billetter SEK 150,- / 90,- for studerende og unge under 26 kan købes forud hos Kulturcentralen www.kulturcentralen.nu/evenemang/teater-mutation-stdh-teak-tre
Læs mere på inkonst.com/event/teater-mutation-stdh-teak-tre-systrar-som-inte-ar-systrar/

FILM

Filmaften Special: Die Asta - Diva og Dansker. Forfatter Eva Tind holder foredrag om Asta Nielsen ud fra sin seneste bog Astas skygge. Efter foredraget vises Asta Nielsens debutfilm Afgrunden fra 1910.

Tirsdag den 28. februar kl. 19 i Godthåbskirken, Nyelandsvej 51 på Frederiksberg
Gratis adgang
Se mere på godthaabskirken.dk/event/2756870

 *

Ærespalme til Agnès Varda: I forbindelse med sin 87-års fødselsdag modtog den franske filminstruktør Agnès Varda som den første kvinde nogensinde en Ærespalme ved afslutningen af filmfestivalen 2015 i Cannes. Det er festivaldirektionen, som uddeler prisen, der tidligere er gået til bl.a. Woody Allen, Clint Eastwood og Bernardo Bertolucci. Varda er "barn af den franske nybølge", og filmen "Cleo de 5 à 7" (1962) regnes for hendes mest kendte film.

Politiken 11.5.15

"Hvis du er feminist, er din bedste ven altid statistikken, og faktum er, at kun 20 procent af de danske skattekroner, vi alle betaler til filmuddannelsen og filmproduktionen, kvinder såvel som mænd, går til kvinderne. Det er jo udemokratisk, basically."

Filminstruktør Kathrine Windfeld (1966 - 2015) i interview i Politiken 16.4.13

 *