Teater og film

TEATER

I et forhold med Sort Samvittighed.
Medvirkende: Jeanett Albeck, Rikke Bilde, Signe Egholm Olsen, Lila Nobel og Kitt Maiken Mortensen.

Instruktion: Elisa Kragerup
Scenografi og kostumer: Ida Marie Ellekilde
Koreografi: Signe Fabricius
Komponist: Jeanett Albeck

8. marts - 18. april  ekstra forestillinger på Betty Nansen Teatret, Frederiksberg Allé 57 på Frederiksberg, læs mere og køb billet

*

Lystspil - et imaginært portræt af Kirsten Walther med Lotte Munk og Christian Damsgaard, dramatiker: Emilie Nordentoft.

20. - 29. maj på Teatret ved Sorte Hest, Vesterbrogade 150, læs mere og køb billet

*

Tomme stole - en forestilling baseret på digtsamlingen Empty Chairs (2015) af den kinesiske digter Liu Xia, enke efter Liao Xioabo, digter, systemkritiker og menneskeretsaktivist, som i 2010 modtog Nobels Litteraturpris under sit fjerde fængselsophold.

Lørdag den 25. og søndag den 26. maj i Det Kinesiske Lysthus i Frederiksberg Have.
Billetpris 75,- - 125,-, læs mere og køb billet

*

Kvinde Kend din Krop - instruktion og manuskript: Kamilla Wargo Brekling.

27. - 29. maj på Mungo Park, Fritz Hansensvej 23 i Allerød, 3 minutters gang fra Allerød Station, se mere og køb billet

FILM

I marts og april viser Cinemateket, Gothersgade 55 i København film af den ukrainske instruktør Kira Muratova under overskriften "gådefuld ukrainsk poesi", se

*

Blixen og fugleperspektivet - ny dokumentarfilm af kulturformidler og dokumentarist Helle Solvang, som også taler om Blixens natursyn og interesse for fugle.

Onsdag den 8. maj kl. 14 i Lindevang Kirke, Hattensens Allé 12 på Frederiksberg
Gratis adgang (kaffe og kage kr. 15,-), se

*

Ærespalme til Agnès Varda: I forbindelse med sin 87-års fødselsdag modtog den franske filminstruktør Agnès Varda som den første kvinde nogensinde en Ærespalme ved afslutningen af filmfestivalen 2015 i Cannes. Det er festivaldirektionen, som uddeler prisen, der tidligere er gået til bl.a. Woody Allen, Clint Eastwood og Bernardo Bertolucci. Varda er "barn af den franske nybølge", og filmen "Cleo de 5 à 7" (1962) regnes for hendes mest kendte film.

Politiken 11.5.15

"Hvis du er feminist, er din bedste ven altid statistikken, og faktum er, at kun 20 procent af de danske skattekroner, vi alle betaler til filmuddannelsen og filmproduktionen, kvinder såvel som mænd, går til kvinderne. Det er jo udemokratisk, basically."

Filminstruktør Kathrine Windfeld (1966 - 2015) i interview i Politiken 16.4.13

 *