Om Kvinder i Musik

Kvinder i Musik blev dannet i 1980 for at støtte kvinders aktive indsats i musiklivet og for at få en tiltrængt fornyelse og afbalancering, især mht. musikaktiviteter af eksperimenterende art og på områder, der ikke traditionelt har været præget af kvinder.

Kvinder i Musik arbejder fortsat for, at skabende kvinder skal blive synlige og få deres naturlige plads i det professionelle musikliv.

Kvinder i Musik har siden 1980 afholdt flere hundrede egne koncerter/arrangementer og været medarrangør af talrige store arrangementer.
Vi har programsat flere end 600 værker, hvoraf mange har været uropførelser og /eller skrevet til de medvirkende kunstnere.
Over 1200 professionelle kunstnere har medvirket i vores regi med værker inden for alle musikkens genrer, komponeret af kvinder og så vidt muligt med kvinder på scenen.

Kvinder i Musiks aktiviteter siden starten i 1980 findes dokumenteret i en lang række scrapbøger. En virtuel oversigt, som år for år giver en kort omtale af hver enkelt aktivitet, programsatte komponister, medvirkende, anmeldelser, interviews, artikler og billeder – dvs. af det materiale, som i sin helhed findes i scrapbøgerne – er synlig og søgbar, se kvinderimusik.dk/aktiviteter/

Kvinder i Musik har indtil nu udgivet
45 Nyhedsbreve (fra 2001 og frem)
3 Årsskrifter (2002-2004)
5 online artikler (2009 og frem)
14 numre af tidsskriftet Kvinder i Musik (1992-2000)
26 KIM-NYT (1984 - 1992)
Alle udgivelser findes på kvinderimusik.dk/udgivelser/