Links

Internationale kvindemusikorganisationer og komponister

Danmark

Kvinder i Musikwww.kvinderimusik.dk - en organisation, stiftet i 1980, for at støtte kvinders aktive indsats i musiklivet.

Missing Voiceswww.missingvoices.dk - et netværk, stiftet i 2008, for kvindelige musikere i Danmark med etnisk minoritetsbaggrund.

Imprawww.impra.dk - et netværk, stiftet i 2008 efter svensk forbillede, som støtter, fremmer og synliggør kvindelige musikere og komponister inden for jazz/imprivisation/elektronica/alternativ.


England

Women in Musik - www.womeninmusic.org.uk


Frankrig

Les compositrices en France au XIXe sièclewww.compositrices19.net - en webside knyttet til disputatsen Les compositrices en France au XIXe siècle af Florence Launay, om kvindelige komponister i Frankrig i det 19. århundrede. Siden er på fransk/tysk/engelsk og der er tilknyttet en fransksproget blog.


Holland

Stichting Vrouw en Muziekwww.vrouwenmuziek.nl - en side udelukkende med links til såvel kvindemusikorganisationer som til biografier over enkelte komponister og ensembler, primært i Holland.


Italien

Donne in Musica www.donneinmusica.org - den italienske søsterorganisation til Kvinder i Musik.


Schweiz

ForumMusikDiversität - www.fmf.ch - Frauenmusikforum, websiden indeholder såvel portrætter af kvindelige komponister som oversigt over bibliotek og publikationer m.m.


Sverige

Imprawww.impra.se - IMPRA: för et jämnställt musikliv, dannet 2006, arbejder for at støtte og fremme kvindelige musikere, som arbejder med improvisation uanset genre.

KVAST, Kvinnlig Anhopning av Svenska Tonsättare - www.kvast.org - er en organisation stiftet i 2008 for at fremme fremførelsen af kvinders værker. På websiden findes også biografier over - primært svenske - kvindelige komponister.


Tyskland

Archiv Frau und Musikwww.archiv-frau-und-musik.de - et bibliotek med mere end 20.000 medieenheder af kvindelige komponister.


Internationale organisationer & hjemmesider

Europäische Dirigentinnen - www.dirigentinnen.de - onlineudgave af opslagsværket af samme navn med biografier og øvrige oplysninger om flere end 90 kvindelige dirigenter fra hele verden.

International Alliance for Women in Music - www.iawm.org - et globalt netværk til fremme af kvinders musik.

International Women in Jazz - www.internationalwomeninjazz.org

Musik und Gender im Internet - www.mugi.hfmt-hamburg.de - en multimedial internetplatform med temaet "kvinder i musik", herunder også forskning i musik og køn.

Sophie Drinker Institut - www.sophie-drinker-institut.de - er et frit forskningsinstitut med speciale i kvindemusikforskning.