Foromtaler, Kvinder i Musik i 10 år, Politiken med flere, 14. november 1990 (14-11-1990)

Jan Andersen: Ti år uden heksehyl, Politiken 14.11.90
“Kvinder i Musik fejrer 10 års virke. Igennem ti år har foreningen KIM – Kvinder i Musik – ført sit eget fredsommelige og udramatiske foreningsliv. I morgen, torsdag, indleder lektor Inge Bruland KIMs tiårige jubilæum med en festforelæsning kl. 17 i Galleri Marius i Larsbjørnstræde i København med temaet “Kvindelige musikalske netværk i vor musikkultur”. Hun vil fortælle, hvordan kvindelige musikere arbejdede som pianister, klaverpædagoger eller cafémusikere i ‘dameorkestre’ i begyndelsen af dette århundrede. Inge bruland er på musikkens område én af de førende profiler inden for kvindeforskningen. …
KIM har i sin tiårige levetid ikke givet sig til kende med vilde heksehyl eller spektakulære projekter. – Det har vi ganske enkelt ikke haft kræfter eller ressourcer til, fortæller lektor Inge Bruland. Foreningens aktiviteter er gået ganske fredsommeligt med en fire til seks koncerter om året. Vi har opbygget arkiv på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og sat en masse forskning i gang på Universiteterne. Og nu er vi i stand til at dokumentere, at musikhistorien rummer flere betydningsfulde kvindelige komponister og musikere end oprindeligt antaget. Vore visioner for fremtiden er, at vi vil se kvinder på alle punkter blive fuldt integreret med mændene i musiklivet. Og her er det vigtivt med forbilleder. Der har vi forskere en vigtig mission, konkluderer Inge Bruland.”

Jan Andersen: Eksklusiv uropførelse, Politiken 16.11.90
Dansk sopran med Mahler-sange. Lørdag er der en eksklusiv uropførelse på Louisiana i Nordsjælland ved middagskoncerten arrangeret af KIM – Kvinder i Musik. Sopranen Eva Bruun Hansen synger for første gang to sange af Alma Maria Schindler-Mahler. …”

Weekendavisen 16.11.90: Foreningen Kvinder i Musik fejrer i weekenden … Søndag kan man på Louisiana bl.a. høre duoen Hanne Rømer, sopransax og Marietta Wandall, klaver,  spille egne numre og jazzstandards.”

Frederiksborg Amts Avis 17.11.90: Kvindemusik på Louisiana. KIM fejrer ti års jubilæum med seks koncerter på Louisiana. …

Louisiana-Nyt oktober 90: Kvinder i Musik, foromtale af arrangementerne 17. og 18.11.1990

Louisianas plakat for arrangementerne

Annonce for koncerterne på Louisiana, foromtale Information 14.11.90

Tilbage til Aktivitetsoversigt fra 1980 og frem
(indskrevet efter Kvinder i Musiks scrapbøger)

Forfattere

Medvirkende