Kalliopes hjørne, elektroniske artikler

Slå dig ned i sofahjørnet!

KALLIOPES HJØRNE er hjemsted for artikler m.m. om kvinder i det professionelle musikliv. Se Inge Brulands præsentation Kalliopes Hjørne – introduktion!

Om forfatterne:

Jane Brewer er musikkandidat fra Københavns Universitet. Hun er skotsk født, og hendes specialeafhandling er skrevet på engelsk; det samme er artiklen, der beskriver specialeemnet Waulking and waulking songs from the Outer Hebrides.

Ph.d. Eva Maria Jensen er organist og cand. mag. i musik og filosofi. Hun er særdeles alsidig og virker ud over som organist ved Husumvold Kirke også som forfatter, anmelder og komponist. Hun er polsk født og uddannet såvel i Polen som Danmark. Hendes ph.d. afhandling Død og evighed i musikken er skrevet ved Institut for Kirkehistorie ved Københavns Universitet og udkom i revideret form i 2011 på forlaget Museum Tusculanum. Eva Maria Jensen er en flittig formidler af polsk musik i Danmark og dansk musik i Polen. I 2010 udkom hendes lettilgængelige bog Drømmelandet – en bog om Chopin, skrevet i samarbejde med Knud Ketting.

Anne-Marie Vang er sanger, musikpædagog og tidligere musikskoleleder. Ud over sin sangervirksomhed er hun formidler mellem tyrkisk og dansk kultur, har boet i Tyrkiet i flere år og efterfølgende foretaget flere store ’musikalske’ rejser i Tyrkiet. En af dem har hun beskrevet i Kvinder i Musiks årsskrift 2004, og her følger hendes artikel Om tyrkisk folkemusik.

thumb-164x318-kalliope

Artikel database

Download PDF artikler:

moszumanska En dame fejres: Krystyna Moszumanska-Nazars 80 års jubilæum
Af Eva Maria Jensen
narbutaite Onuté Narbutaité, litauisk komponist og hendes musik.
Af Eva Maria Jensen
bruzdowich Joanna Bruzdowicz, komponist
Af Eva Maria Jensen
waulking Waulking and waulking songs from the Outer Hebrides
Af Jane Brewer
tyrkisk1 Om tyrkisk folkemusik
Af Anne-Marie Vang